به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور،نام مبارک حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام به گوش همگان رسیده است. بزرگمردی که باب الحوائج است و دست رد به سینه کسی نمی زند. آوازه بخشندگی و مهربانی و جود و سخایش به گوش نه تنها مسلمانان بلکه غیر مسلمانان نیز رسیده است.
حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام از شخصیتهای برجسته در تاریخ اسلام و به خصوص در فرهنگ شیعی است و نامگذاری مساجد به نام ایشان میتواند تاثیرات مثبت زیادی داشته باشد. حضرت ابوالفضل(ع) به عنوان الگویی از وفاداری، شجاعت و فداکاری میتواند نقش مهمی در ترویج ارزشهای اخلاقی و دینی در جامعه ایفا کند.
فضیلتهای اخلاقی و رفتاری حضرت ابوالفضل (ع) الگوی بسیاری از مردم در طول تاریخ شده و نام ایشان همیشه با عشق و احترام یاد میشود. ایشان به عنوان نمادی از وفاداری، ایثار، و شجاعت در میان مسلمانان و به ویژه شیعیان شناخته شدهاند.
مزین شدن ۲۱ کانون فرهنگی مساجد در خراسان جنوبی به نام قمر بنی هاشم(ع)
نامگذاری مسجد به نام حضرت ابوالفضل(ع) میتواند به مسجد جایگاه ویژهای از نظر معنوی ببخشد و افراد را به یاد فداکاریها و شجاعتهای ایشان بیندازد. نامی آشنا و مقدس مانند حضرت ابوالفضل(ع) میتواند افراد بیشتری را به مسجد جذب کند و در ارتقای مشارکت مردم در فعالیتهای مذهبی موثر باشد.
این نامگذاری میتواند هویت اسلامی و شیعی جامعه را تقویت کرده و ارتباط مردم با تاریخ و فرهنگ دینیشان را مستحکمتر کند. مزین کردن مساجد به نام قمر بنی هاشم علیه السلام میتواند تاثیرات مثبتی بر جامعه داشته باشد و مردم را به سوی همبستگی و تقویت ارتباطات دینی و فرهنگی هدایت کند.
در شهر بیرجند نیز سه مسجد به نام و القاب حضرت ابوالفضل علیه السلام مزین شده است و ۲۱ کانون فرهنگی هنری در مساجد خراسان جنوبی به یاد قمر بنی هاشم(ع) نامگذاری شده اند.
فعالیت مسجدی با کمترین امکانات در شمال شهر بیرجند
به سراغ یکی از مساجد مزین به نام حضرت ابوالفضل علیه السلام در شهر بیرجند رفتیم که در محله مهرشهر این شهرستان قرار دارد. محله ای که در شمال شهر بیرجند است و جمعیت قابل توجهی در این محله سکونت دارند.
با وجود مشکلات مختلف خدماتی و فرهنگی و اجتماعی و ... در این منطقه، مسجد حضرت ابوالفضل علیه السلام به پاتوقی برای جوانان و نوجوانان و کودکان تبدیل شده است. کانون فرهنگی هنری منتظران ظهور در این مسجد پای کار آمده است و به تربیت نسل تراز انقلاب می پردازد.
حسن دانشوریپور مدیر کانون فرهنگی هنری منتظران ظهور مسجد حضرت ابوالفضل(ع) بیرجند در گفتگو با روابط عمومی کانون های مساجد گفت: مسجد حضرت ابوالفضل علیه السلام در سال ۹۵ در زمینی به مساحت یک هزار و ۲۸۰ متر مربع برای احداث از مسکن و شهرسازی تحویل گرفته شده است.
وی ادامه داد: تاکنون فقط عملیات تسطیح آن صورت گرفته و به همت اهالی و کمکهای مردمی و پیگیریهای هیئت امنای یک باب سوله کوچک موقتی ساخته شده است و با توجه به استقبال ساکنین جوابگوی جمعیت نیست.
دانشوری پور در ادامه بیان داشت: چندین مدت در داخل چادری مراسمات برگزار می شده است و بعد به لطف خداوند و همت بسیج سازندگی یک سوله موقت بنا شد که متاسفانه به علت نبود خیر و اینکه مسجد در حاشیه شهر و در منطقه ای که اکثر قشر کارگر هستند و توان مالی بالایی ندارند تا به امروز به همین صورت رها شده است.
مسجد حضرت ابوالفضل(ع) چشم انتظار عمل به وعده های داده شده مسئولان و کمک خیرین
وی با اشاره به اینکه منطقه مهرشهر با تراکم جمعیت زیاد و اقشار کم درآمد به شهر بیرجند پیوسته و با کمترین امکانات رفاهی اجتماعی و فرهنگی مواجه است، افزود: فضای کافی برای انجام مراسمات ملی مذهبی در این مسجد وجود ندارد.
مدیر کانون فرهنگی هنری منتظران ظهور در ادامه عنوان کرد: از دیگر مشکلات مسجد می توان به نداشتن آشپزخانه و آبدارخانه مناسب، نداشتن سرویس بهداشتی و وضوخانه مناسب و عدم تجهیز سیستم صوت برای برگزاری مناسبات مذهبی اشاره کرد.
وی ادامه داد: در ابتدای امسال استاندار قبلی خراسان جنوبی در مسجد حضرت ابوالفضل العباس(ع) حضور یافت و قول یک میلیارد تومان کمک به ساخت مسجد را دادند که تاکنون تنها ۱۰۰ میلیون تومان تخصیص داده شده است. در ابتدای امسال استاندار قبلی خراسان جنوبی در مسجد حضرت ابوالفضل العباس(ع) حضور یافت و قول یک میلیارد تومان کمک به ساخت مسجد را دادند که تاکنون تنها ۱۰۰ میلیون تومان تخصیص داده شده است.
دانشوری پور با بیان اینکه در حال حاضر قرارداد ساخت مسجد با یک شرکت بسته شده است، افزود: این قرارداد در جهت اجرای فاز اول ساخت مسجد یعنی مرحله ساخت صحن خود مسجد خواهد بود که اعتبار مورد نیاز آن مبلغ ۲ میلیارد تومان است که نیاز به توجه و کمک های خیرین و مسئولان دارد.
مدیر کانون فرهنگی هنری منتظران ظهور در ادامه عنوان کرد: کمک استانداری با کندی واریز مواجه است و این باعث شده که باتوجه به نوسان بازار، شرکت طرف قرارداد حاضر نیست تا حداقل ۷۰ درصد مبلغ ساخت واریز نشده شروع کند که امیدواریم با توجه مسئولین و واریز تمامی بودجه تخصیصی بتوانیم بخش بزرگی از مشکل مالی مسجد را حل کنیم.
کانون منتظران ظهور پاتوقی برای نسل جدید
وی به فعالیت های کانون فرهنگی هنری منتظران ظهور در این مسجد اشاره کرد و گفت: این کانون در سال ۹۶ تاسیس شده است.
دانشوری پور ادامه داد: با توجه به اینکه منطقه مهرشهر قشر جوان و پرجمعیت هستند، فعالیتهای کانون منتظران ظهور تاثیر فراوانی در جذب نوجوانان و جوانان محله به سمت مسجد حضرت ابوالفضل(ع) داشته است.
مدیر کانون فرهنگی هنری منتظران ظهور در ادامه اظهار کرد: برنامه های مختلفی طی سال جاری از جمله برگزاری جشن عید مبعث، جشن ولادت حضرت امیرالمومنین(ع)، اهدای جوایز به پسران در روز پسر و سایر مناسبات ملی و مذهبی به همت کانون در مسجد اجرا شده است.
وی افزود: این کانون بحث قرائت زیارت عاشورا در شبهای سهشنبه را در دستور کار دارد و از دیگر برنامه های کانون می توان به برگزاری کلاس های آموزشی و ورزشی و کمک به نیازمندان و ... اشاره کرد.
لزوم توجه به کانون برای تربیت نیروهای انقلابی در مناطق آسیب پذیر
دانشوری پور با بیان اینکه چندین یادواره شهدا به همت کانون منتظران ظهور در مسجد برگزار شده است، گفت: از جمله می توان به یادواره شهید غیرت، یادواره شهدا با عنوان قصه بوی پیراهن یوسف و یادواره شهرستانی ۶۶۳ کبوتر خونین شهرستان بیرجند اشاره داشت.
مدیر کانون فرهنگی هنری منتظران ظهور ادامه داد: تشکیل گروه سرود با حضور۳۰۰ نونهال را این کانون در دستور کار خود داشته است و این کانون کارگاه های آموزشی در زمینه مشکلات به روز جامعه را برای نسل جوان و خانواده ها برپا کرده است.
وی به مشکلات کانون فرهنگی هنری منتظران ظهور اشاره کرد و افزود: اولین مشکل بحث بودجه است چرا که بودجه کافی جهت تجهیز و مجهز کردن این کانون وجود ندارد و قطعا تجهیز کردن کانون بر روی بحث جذب جوانان و نوجوانان به مسجد تاثیر می گذارد.
دانشوری پور در پایان گلایه کرد: این کانون فضای مستقلی در مسجد برای انجام امورات مربوط به کانون ندارد که نیازمند توجه مسئولان مربوطه است. امیدواریم با کمک و توجه مسئولان به مسجد حضرت ابوالفضل(ع) بتوانیم بیش از گذشته به تربیت نیروهای انقلابی در این منطقه بپردازیم.