به گزارش روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، جشنواره فیلم فجر در حالی اسامی فیلمهای کوتاه راه یافته به چهلو سومین دوره خود را معرفی کرد که 27 فیلم کوتاه از 44 فیلم راهیافته محصول انجمن سینمالی جوانان ایران است. جشنواره فیلم فجر به عنوان مهمترین جشنواره سینمایی کشور هر ساله در بخش فیلمهای کوتاه برگزیدگان خود را معرفی میکند.
انجمن سینمای جوانان ایران با تولید بیشترین فیلم کوتاه در سراسر کشور یکی از بزرگترین حامیان و مشوقان فیلم کوتاه و فیلمسازان جوان است. امسال نیز همانند سالهای گذشته حضور بیشترین فیلم کوتاه محصول انجمن در جشنواره گواهی بر این ماجراست.
به بهانه معرفی شدن فیلمهای کوتاه چهلوسومین جشنواره فیلم فجر به معرفی 27 فیلم راهیافته محصول انجمن سینمای جوانان ایران میپردازیم.
«لیمو از همه چیز خبرداشت»به نویسندگی و کارگردانی ادریس محمودیان محصول سال 1403 و از تولیدات انجمن سینمای جوانان مهاباد داستان زنی است که پس از هشت دختر اکنون در حال به دنیا آوردن یک بچه دیگر به امید پسردار شدن است.
کین آختن به نویسندگی و کارگردانی رضا میرزایی محصول سال 1402 و از تولیدات انجمن سینمای جوانان زنجان روایت دعایی است که شرش تنها با خون پاک میشود.
«کشکهای شور عزیز»به کارگردانی و نویسندگی محسن صالحی فرد از تولیدات انجمن سینمای جوانان نجف آباد داستانی است از عزیزی که میمیرد و کودکی که خود را مقصر مرگ او میداند.
«ژیلهمو»به نویسندگی و کارگردانی زیور حجتی و تولید انجمن سینمای جوانان اصفهان روایت مردی به نام شاهو است که برای بار چندم به شخصی باخته است، حالا در موقعیتی حساس قرار میگیرد.
«راوی»به نویسندگی و کارگردانی محمد پایدار تولید انجمن سینمای جوانان ایران و باشگاه فیلم سوره است که در خلاصه داستان آنت آمده است: «باید کاری کرد»
«دوبیتو» به نویسندگی و کارگردانی دانیال محمودنیا و محصول انجمن سینمای جوانان ایران، داستان پیرمردی است که پس از سالها انجام کاری که به آن اعتقاد دارد، با رخ دادن اتفاقاتی در زندگی عادی خود، دچار شک و تردید میشود.
«خردهسیاره»به نویسندگی لیلا بهارکیا، احسان شادمانی و کارگردانی احسان شادمانی از تولیدات انجمن سینمای جوانان تهران داستان نگهبان شیفت شب پارکینگ ماشینهای تصادفی در جادهای دور افتاده است که صدای مردگان برخی از ماشینهای له شده را میشنود. در یکی از داستانها تصمیم به ادامه سرگذشت نیمه تمام دو نفر از سرنشینان میگیرد.
«خانه ماه»به نویسندگی و کارگردانی حمیدرضا مقصودی داغداری و محصول انجمن سینمای جوانان ایران داستان شیلان؛ دختر بچه 10 ساله است که با نقصی مادرزادی روی صورتش به دنیا آمده است. او تلاش میکند تا به پدر و اطرافیان بفهماند که هر موجودی به همان شکلی که هست میتواند آزاد و زیبا باشد و به زندگی ادامه دهد.
«حدود سیزده کیلوگرم» به نویسندگی و کارگردانی مهدی برزُکی و تولید انجمن سینمای جوانان کاشان داستانی است از چاقی. فروغ زنی چاق است که همسرش او را به این علت رها کرده است. او برای حفظ زندگی خود و دخترش تصمیم دارد عمل جراحی لاغری انجام دهد، اما در این مسیر زندگی او دستخوش تغییرات دیگری میشود.
«چولیبولی»به نویسندگی و کارگردانی مانا پاکسرشت و از تولیدات انجمن سینمای جوانان رشت داستانی فانتزی است از نوه ای که پس از مرگ پدربزرگش دکتر روستا را مقصر مرگ پدربزرگ میداند. او شکایتش را به گاوشان (چولیبولی) که رابطه عاطفی عمیقی هم با آنها دارد، میگوید، گاو طغیان کرده و از دکتر انتقام میگیرد.
«جوجه رنگی» به نویسندگی و کارگردانی فرید حاجی و از محصولات انجمن سینمای جوانان ایران روایتی است از آرین پسری 7 ساله که مدتی است حیوانات را آزار میدهد. مادرش متوجه میشود این رفتارهای آرین ریشه در نبود پدرش دارد.
«جشن هنر»به نویسندگی علی توکلی، آرش رواده و کارگردانی علی توکلی و از تولیدات انجمن سینمای جوانان و باشگاه فیلم رویاد است. در خلاصه داستان این فیلم آمده است که « یک گروه نمایش چینی برای اجرای تئاتر در جشن هنر شیراز به ایران آمدهاند.»
«تنها کنار هم» به نویسندگی و کارگردانی امید میرزایی و تولید انجمن سینمای جوانان رفسنجان اثری در ژانر معمایی است و داستان از این قرار است که در نیمه شبی زمستانی، ایست بازرسی بینراهی به مسافران یک اتوبوس مشکوک شده و ایست میدهد. در میان مسافران، پسربچهای که تنها سفر میکند؛ توجه پلیس، راننده و مسافران را به خود جلب میکند.
«تانکر»به نویسندگی امیر پذیرفته، تهمینه حسینی عصار، کارگردانی امیر پذیرفته و از تولیدات انجمن سینمای جوانان و باشگاه رویاد روایتی است داستانی از خانوادهای که توسط سرکارگر از محل کار اخراج میشوند.
«تاری»به نویسندگی رضا فخار، صحرا اسدالهی و کارگردانی صحرا اسدالهی و محصول انجمن سینمای جوانان تهران، داستانی است از زنی جوان که همسرش تصادف سختی داشته و چون قرار است تحت جراحی با ریسک بالایی قرار بگیرد نباید از واقعیت تصادفی که داشته باخبر شود.
«پس از پدر»به نویسندگی و کارگردانی نوشین معراجی و محصول انجمن سینمای جوانان ایران روایت آیدا دختری است که نمیتواند با مرگ ناگهانی پدرش کنار بیاید.
«بدرود پاریس» به نویسندگی و کارگردانی محمد ابراهیم شهبازی محصولی از انجمن سینمای جوانان تهران درامی است از داستان افشین؛ نوجوان سندروم دانی که میخواهد به همراه پدرش به فرانسه مهاجرت کنند، اما در لحظات آخر اتفاقی غیرمنتظره همه چیز را تحت تأثیر قرار میدهد.
«اَهلی»به نویسندگی آکو زندکریمی، نیما عبدالعظیمی، وحید احمدی، کارگردانی نیما عبدالعظیمی و از تولیدات انجمن سینمای جوانان سنندج در ژانر فانتزی داستان افشین جوانی است که هنگام برگشت به خانه با بزی جادویی مواجه میشود.
«نوجنین»به نویسندگی و کارگردانی محمدرضا گنجخانلو و محصول انجمن سینمای جوانان زنجان است که در توضیح این اثر آمده است: «طبیعت، اغلب آبستن راه حلهای نویی هست که در جستجویش هستی.»
«شاهپر»به نویسندگی و کارگردانی روناک جعفری و محصول انجمن سینمای جوانان ایران است که در خلاصه داستان آن آمده است: «در اساطیر ایران در (شاهنامه فردوسی) به سیمرغ برمی خوری با قدرتی پنها درپرهایش که به تنها ماندگان امکان سه آرزو می دهد تا به آنها تحقق بخشد …»
«اسپیرال»به نویسندگی و کارگردانی مینا سادات حسینی و تولید انجمن سینمای جوانان ایران، داستان یک دختر جوان را روایت میکند که زندگیاش پس از ورود حلزونی خاص، دچار تحولی میشود که بیرون آمدن از آن بسیار دشوار است.
«کوتی»به نویسندگی و کارگردانی سهیلا پورمحمدی و محصول انجمن سینمای جوانان رودبار روایت حضور پسر بچهای در محیط بیگانهای است که او را با ترسهایش مواجه میکند.
«سل»به نویسندگی و کارگردانی سجاد معارفی و تهیه کنندگی فاطمه سادات حسینی و انجمن سینمای جوانان ایران داستان دختر یک جانباز اعصاب و روان است که بواسطه تخصص خود پدر که جز گروه موزیک ارتش بوده، دختر نیز به موزیک علاقه مند شده وبصورت حرفه ای ویالون میزند. حال دختر برای یک اجرا و دریافت بورسیه باید به خارج از کشور برود . اما پدر بعلت وابستگی شدید به دختر مانع رفتن او میشود. دختر مجبور میشود حکم محجوریت پدر را بگیرد. اما در نهایت قصه گونه ای دیگر تمام میشود.
«بیتا»به کارگردانی دانیال رحیمی کاشانی و از تولیدات انجمن سینمای جوانان ایران است که در خلاصه داستان آن آمده است: «همه زندگی بیتا اکنون در گرو پیدا شدن لنگه دیگر کفش است!»
«وس مار»به کارگردانی نیما تابنده و تهیه کنندگی نیما تابنده -انجمن سینمای جوانان ایران داستان پیرمردی است که در نزدیکی عید نوروز تلاش می کند خانه را تر و تمیز کند تا به همراه همسرش به استقبال بهار بروند اما پیرزن از تنهایی و زندگی کنونی خود نا امید است و انیدی به ادامه ندارد.
«ویر»به کارگردانی جواد گنجی و از محصولات انجمن سینمای جوانان ایران است که در خلاصه داستان آن آمده است «مهم نیست کجا باشی، مهم نیست به یاد بیاوری یا نه، مهم این است که دست به سوی بالا که بگشایی، خدایی هست که تو را آغوش بگیرد.»
«گیاه خوار»به نویسندگی وکارگردانی مرتضی آقاجانی و تهیهکنندگی انجمن سینمای جوانان زنجان داستان صالح جوان ناشنوایی است که در یک کشتارگاه کار میکند و به علت ناتوانی در صحبت کردن با چالشهایی روبهرو میشود.
چهلوسومین جشنواره فیلم فجر از ۱۲ تا ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ با حضور ۴۴ فیلم در بخش کوتاه داستانی برگزار میشود.